Mijn Profiel

Signatuur

Visualiseren en analyseren van organisatorische en fysieke processen is mijn sterke kant, ontwikkeld in industrie en ICT consultancy. Met een studie aan de TU Delft als basis heb ik mijn kennis van besturing en management informatie aangescherpt in talloze opdrachten bij verschillende bedrijven en overheid. Samen met managers heb ik de Business Control Matrix (BCM) ontwikkeld: een duidelijk model van de besturing dat makkelijk vertaald kan worden naar heldere en krachtige managementinformatie. Met de aanpak van de  altijd aanwezige data-kwaliteitsproblemen bij het samenstellen van Management Informatie heb ik mijn grijze haren verdiend. Maar ook de zachte kant; het implementeren en laten adopteren van nieuwe vormen van besturing, heb ik ontwikkeld in verschillende bedrijfsculturen. 

Van de werkvloer tot de boardroom, besturing speelt overal, en of het nu een machinefabriek, verzekeraar of zorginstelling is, ik voel me er thuis. 

Mugshot
BCM model
Missie

Voortbouwend op mijn BI-ervaring, opgedaan in bedrijven en instellingen in verschillende sectoren, wil ik mijn klanten helpen met meer inzicht in hun bedrijfsvoering, markt en omgeving. Mijn missie is om de kracht van moderne visualisering en analyse binnen het bereik te brengen van middelgrote bedrijven, waardoor zij hun voorsprong in hun markt kunnen vergroten door sneller, betere beslissingen te kunnen nemen. Met de moderne, vriendelijk geprijsde software en beschikbare interne- èn externe data is dat met beperkte investeringen ook mogelijk voor bedrijven van kleinere omvang.

Ervaring in de sectoren:
  • Banken en Verzekeringen
  • Overheid en semi-overheid
  • Industrie
  • Groot- en detailhandel
  • Nuts- en energiebedrijven
  • Zorginstellingen
Weerribben
Motivator

Voor een roeier geeft niets zo'n voldoening als de " perfecte haal" in mooi glad water. Datzelfde ervaar ik bij een glasheldere visualisering van cijfers: inzicht in essentiële verbanden van de bedrijfsvoering. De basis voor precies de juiste beslissingen, in één oogopslag.